Praktijk Fulcrum

FAQ

Kan de opvoedcoach een bijscholing voor mijn bedrijf verzorgen?

Dat is absoluut mogelijk. Kies een workshop uit of bepaal je eigen thema. Neem dan contact op per telefoon of e-mail en de opvoedcoach maakt een offerte op voor een bijscholing op maat van jouw bedrijf. Bijscholingen duren minimaal 3 uren.

Wat is het verschil tussen Aware Parenting en Attachment Parenting?

Attachment Parenting is één van de drie basispeilers van Aware Parenting. Langdurige borstvoeding, veel dragen, samen slapen e.d. worden in beide visies sterk aangeraden. Er zijn echter nog 2 andere peilers: democratisch opvoeden en helen van stress en trauma.  Om te helen van stress en trauma wordt binnen Aware Parenting onder andere het huilen-in-je-armen toegepast. Meer informatie over dit thema vind je in het boek ‘De taal van huilen’ van Aletha Solter of in een workshop over huilen.

Promoot Aware Parenting het langdurig borstvoeden?

Ja! Langdurige borstvoeding is belangrijk voor de hechting tussen moeder en kind en wordt daarom sterk aangeraden binnen Aware Parenting. Borstvoeding wordt hierbij wel gezien als een middel om de behoefte aan voeding in te lossen, niet als middel om een huilbui te doen ophouden. Verder legt Aware Parenting ook geen druk op ouders of kinderen. Een ouder die niet (meer) kan/wil borstvoeden heeft het recht hiermee op te houden zonder schuldgevoel of zonder zich te moeten verantwoorden. 

Therapeutenhuis