Praktijk Fulcrum

Consultatie

Afspraak

Een consultatie kost € 65 en duurt 50 minuten.
U kan betalen met uw online-banking applicatie, de bancontact-app op uw smartphone of met cash geld.

Afspraken worden enkel telefonisch gemaakt. Indien u verhinderd bent gelieve ons dan minstens 48u op voorhand hiervan op de hoogte te brengen zodat andere dringende patiënten uw plaats kunnen invullen. Voor een niet (tijdig) geannuleerde afspraak wordt €55 aangerekend vanaf 24u voor de afspraak.

Vrijwel alle mutualiteiten betalen per persoon per kalenderjaar 5 x €10 terug.
Een terugbetaling van 75% is er via uw bijkomende verzekering van Partena en het Onafhankelijkziekenfonds of een volledige terugbetaling via uw uitgebreide ziekteverzekering of hospitalisatie verzekering in geval van zwangerschap/bevalling/postnatale periode of verkeersongeval.

 

Behandeling

De eerste osteopathische consultatie begint met een anamnesegesprek waarin een zo volledig mogelijk klachtenbeeld en de medische voorgeschiedenis van de patiënt genoteerd worden.
Tijdens de behandeling wordt de patiënt geruime tijd manueel onderzocht.

Heeft u bepaalde (beeldvormende) onderzoeken laten uitvoeren? Neem dan de verslagen, röntgenfoto’s, echografieën, en/of scans mee naar uw afspraak.

De hoog ontwikkelde palpatievaardigheden (het voelen met de handen) van de osteopaat helpen hem de zone in het lichaam te bepalen die behandeld moet worden. Hij zal letten op tal van factoren, waaronder

  • weefselkwaliteit,
  • lichaamshouding,
  • beweeglijkheid van weefsel en gewrichten.

Deze factoren worden beoordeeld voor het hele lichaam, dus niet alleen op niveau van het bewegingsapparaat (botten, spieren en gewrichten) maar ook op niveau van de inwendige organen met hun (slag-)aders, lymfevaten, bezenuwing en het cranio-sacrale stelsel (het zenuwstelsel met hersenvocht, schedel, ruggenmerg en hersenvliezen). De werkwijze van osteopaten in het algemeen verschilt. Dit komt door het grote aantal technieken. Hoe een probleem wordt opgelost, kiest een osteopaat zelf in functie van het probleem en zijn ervaring.