Praktijk Fulcrum

Reeks bewust opvoeden

Reeks: Baby’s en peuters Bewust Opvoeden (= Aware Parenting)

Een reeks van 4 workshops voor (toekomstige) ouders van baby’s en peuters, onthaalouders en kinderverzorg(st)ers. Met levendige voorbeelden en veel ruimte voor vragen. Workshops kunnen ook apart gevolgd worden. Kinderen die nog niet kunnen kruipen mogen mee naar de workshop komen.

Inhoud workshops

1) Nee, mag niet!

Ondanks de vele nadelen die psychologen ontdekten aan autoritair opvoeden, blijft dit model tot vandaag de standaard. Toch is er een alternatief dat werkt: democratisch opvoeden. Samen met je kind op pad gaan, vertrekkend vanuit liefde in plaats van macht en controle. Je rol als ouder opnemen zonder dat je kind zijn eigenheid in de verdrukking komt. Je kind graag zien zonder over je eigen grenzen te laten gaan. Hoe dit eruit ziet in de praktijk, leer je in deze workshop.

2) Speel met mij!

Spelen met je kind is belangrijker dan je ooit voor mogelijk had gehouden. In deze workshop maak je kennis met attachment play: spelvormen die de band tussen ouder en kind verstevigen, conflicten oplossen en angsten en trauma’s helpen verwerken. Een aanrader voor alle ouders en iedereen die met kinderen werkt.

3) Help, mijn kind huilt!

Tutje, troostborst, kiekeboe, wiegen,… We hebben honderd-en-één manieren om huilende baby’s te sussen. Toch hebben baby’s regelmatig een huilbui in liefdevolle armen nodig om spanningen te ontladen. Wordt deze huilbehoefte te vaak afgeblokt, dan heeft dit ernstige gevolgen voor de mentale en fysieke gezondheid van onze kinderen en de sfeer in huis. Maar het kan dus anders … Een aanrader en eye-opener voor alle zwangeren, ouders en opvoeders, gebaseerd op het boek ‘De taal van huilen’ van Aletha Solter. Het boek en de workshop vullen elkaar aan. Je hoeft het boek niet gelezen te hebben om de workshop te volgen.

4) Uitwisseling

Een moment om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen over theorie en praktijk. Voor iedereen die de reeks ooit volgde of minstens 3 boeken van Aletha Solter las.

Praktische info

Prijs voor de hele reeks: €130 alleen, €170 per gezin – Prijs per workshop: €40 alleen, €50 per gezin.

Inschrijven via mail: anke.muller@gmail.com + het verschuldigde bedrag storten naar Fulcrum BV: BE31 7340 4826 2155 met vermelding van naam, Reeks Bewust Opvoeden en data workshops.

Kalender 2020

Zodra de maatregelen rond het Corona-virus dit toelaten, wordt deze reeks opnieuw ingepland.

Therapeutenhuis