Praktijk Fulcrum

Michael Onsia D.O.

Osteopaat

Michael studeerde in Antwerpen bedrijfsbeheer van 2002 tot 2005 waarna hij 1 jaar werkte.
Daarna hervatte hij het studeren en ging voltijds in Duitsland osteopathie studeren gedurende 5 jaren (2006-2011). Nadat deze opleiding succesvol afgerond was startte hij zijn praktijk en volgde er een homologatie van het Duitse diploma.
Hij is vader van 2 dochters.

Michael kwam als zoon van een zelfstandige vroedvrouw vroeg in zijn loopbaan in contact met baby’s en zwangere vrouwen. Aan het prille begin van zijn carrière werkt hij met succes in 2 vroedvrouwenpraktijken; allerhande symptomen en ongemakken die het gevolg zijn van de zwangerschap, geboorte en het jonge leven blijken vaak zeer goed te reguleren met kundige handen.
Nu is hij actief bij zich thuis, een vroedvrouwenpraktijk en een multidisciplinaire praktijk.

Zolang het klachtenpatroon het toelaat, behandelt Michael iedereen. Volwassenen komen vanzelfsprekend met andere klachten dan kinderen. Zowel bij kinderen als bij volwassenen wordt er steeds gestreefd naar genezing en comfort op lange termijn. Met welke symptomen u ook naar de praktijk komt, het is steeds het doel om blokkades weg te werken en zo uw lichaamseigen zelfgenezende kracht te stimuleren. Uw lichaam kan het allemaal, soms moet het echter even geholpen worden! Hierbij vergeten we niet dat bepaalde situaties, evenwichtigheid, zelfreflectie en de leefomstandigheden een rol spelen in onze gezondheid. Sommige symptomen/kwalen kunnen eenvoudig verholpen worden, andere vragen iets meer behandeling.

Over zichzelf zegt Michael: “Het werken met mensen is een bezigheid die ik als zeer ‘rijk’ ervaar, een motiverend beroep. Dit werd me meer en meer duidelijk tijdens mijn opleiding en loopbaan. De 5-jarige (voltijdse) opleiding tot osteopaat heb ik dan ook met veel enthousiasme volbracht, in Duitsland.”

Therapeutenhuis